Fokozottan ellenőrzött szerek

 Fokozattan ellenőrzött szerek nyilvántartása: a jogszabály 43/2005. (X. 15.) EüM rendelet

Az efedrines vényekről  HGYSZ anyag: Az efedrines vények helyes nyilvántartása

 

A Webáruház kínálatában megtalálható a nyilvántartáshoz szükséges karton is. Ezenkívül található egy Fokozottan ellenőrzött szert használó betegek nyilvántartására szolgáló füzet is. 

A karton:

A gyógyszertárak nagy többségében valószínűleg a korábbi Közforgalmú gyógyszertár ellenőrzőtt szer nyilvántartó lapja-t használják, hiszen ezt lehet beszerezni. Azonban apró változás történt, amiben bekerült a "... fokozottan ..." szócska az elnevezésbe, így most Közforgalmú gyógyszertár fokozottan ellenőrzőtt szer nyilvántartó lapja lett.

Az áruházban található kartonon elnevezés változásán kívűl egy extra sor került még a karton aljára. Ez a bevétel és a kiadás oszlopok alján egy összegző. 

Ennek segítésével könnyebben kiszámítható az új kartonra való átvitel.

 

Fokozottan ellenőrzött szert használó betegek nyilvántartása

Ezenkívül készült egy Fokozottan ellenőrzött szert használó betegek nyilvántartására szolgáló füzet. 

Ennek az a célja, hogy a betegeket által hozott kísérőket ne kelljen állandóan átnyálazni, ha kiváltani jön a beteg a fokozottan ellenőrzött szert.

Átvezethetőek a fontos adatok, és egy táblázatban lehet követni a kiváltásokat, a kísérő lejáratát is. A füzet elején egy tartalomjegyzék segíti a navigálást a hátulján lévő naptár pedig az aktuális +1 év, ami a számolgatásban segíthet.